kuva-arvoitus.

Arvoitus: mitä tässä kuvassa on tekeillä?


Ompelukone on mukana kuvassa vain hämäykseksi. (Oikeasti ompelukone on kuvassa, koska ryttäsin peittokasan ompelupöydälle odottamaan toimenpiteitä.)

Lähikuvassa on vinkki, jonka avulla saattaa arvata kuvan idean.


Kuvan oikeassa reunassa näkyy nuppineulalla tilkkupeittoon kiinnitetty valkoinen jokin.

Vastaus: ompelen vihdoinkin Sisäinen villapaita –tilkkupeittoon ripustuskujaa sitä varten, että työ saadaan esille Helsingin tilkkukilta Syyringin ”Tilkut piknikillä” –kevätnäyttelyyn Laakson sairaalan kahvilatilaan.

Näyttely on avoinna 6.5. alkaen koko toukokuun ja vähän kesäkuun puolellekin. Käykää katsomassa töitämme! Siellä on lukuisia isoja tilkkupeittoja näytteillä! Näyttelyssä voi äänestää mieluisinta työtä ja toivon tietysti, että te lukijani kävisitte äänestämässä Sisäinen villapaita –peittoa!

Tein keppikujan 25cm leveästä kangaskaistaleesta, jonka taitoin kaksin kerroin ja ompelin pitkistä risareunoista tilkkutyöpaininjalan levyisellä saumanvaralla yhteen.

Tein ripustuskujakappaleisiin myös pyöreysvaran eli ompelin niihin laskoksen. Kaksin kerroin taitteesta ompelin pitkähköillä pistoilla tavallisen paininjalan levyisellä saumanvaralla. Kun olen kiinnittänyt kujan, avaan laskoksen ja silloin kujaan tulee väljyyttä, jos vaikka ripustuskeppi on litteää pyöreämpi.

Kommentit

Marle sanoi…
No jopas hän on nähnyt vaivaa ripustuskujien tekemisiin! Taidat pitää siitä hommasta?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.