nolo tunnustus.

Aloitan kuitenkin nolon vastakohdalla, mikä se sitten onkaan. Ei nolota, että sain brittiläis-suomalaisen kangasvaihtotyöni valmiiksi! Tai no, vielä ompelen noin 45cm pistoja, joilla kiinnitän nimilapun työn taakse. Muuten on kaikki valmista, ripustuskujaa myöten! Jeee!

Tästä pääsenkin noloon tunnustukseeni.

Ompelin Miehelle kitara-aiheisen tilkkutyön 50-vuotislahjaksi (marraskuussa 2012!!) mutta se ei vieläkään ole missään esillä, koska en tuolloin ihan ehtinyt saada sitä ajoissa valmiiksi ja kanttauksen valmistuttuakin ripustuskujan ompeleminen jäi uupumaan.

Tämä on aivan yybernoloa! Viimeksi tänään Mies sanoi, että oli kuin olisi saanut lahjaksi polkupyörän, josta puuttuu ketjut, tai satula.

Minä siis inhoan ripustuskujien ompelemista! Jouduin kuitenkin väkisin ompelemaan ripustuskujan kangasvaihtotyöhöni, joten samalla inhotuksella päätin vihdoinkin ommella kujan myös kitaratyöhön. Tässä se odottaa kiinnittämistä (kujakappaleet näkyvät kuvan oikeassa ylänurkassa).


Tietenkin ompelen kujan työn nurjalle puolelle, mutta halusin esitellä pintaa, jota edelleen pidän kivana ja erityisesti tikkauksia! Sittemmin olen pistellyt ripustuskujakappaleet nuppineuloilla kiinni tilkkupintaan, joten kujahan on jo melkein valmis.

Kangasvaihtotyön valmistuttua pääsin vihdoinkin kokeilemaan, miten solmioista purettu kangas muotoutuu tilkkupinnaksi.


Ensimmäiset kerrokset ommeltu ensimmäisiin blokkeihin.

Näissä käytin taas yhtä ompelukoneeni toiminnoista, nimittäin automaattista langankatkaisua. Laskeskelin, että säästäisin ompelulankaa eivätkä pitkät päät myöskään jäisi saumojen väliin. Näissä blokeissa kun ei voi edes ommella ketjussa, vaan joudun ompelemaan yhden kaitaleen kiinni, katkaisemaan langan, ompelemaan seuraavan kaitaleen ja niin edelleen. Automaattinen (tai nappia painamalla tapahtuva) langankatkaisu tuntuisi sopivan tähän oikein hyvin. Jeee! siitäkin.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
En tiedä ehdinkö saada omaani valmiiksi, vielä on niin paljon kesken. Toisaalta suurin työ on jo tehty, vain loppu kokoaminen, tikkaus, kanttaus, ripustuskuja (yäk) ja nimilappu. Valokuvaus ja kuvien lähettäminen. Eipä siis paljoa mitään. Normaalisti kiinnitän ripustuskujan vain nuppineuloilla. Ja en koskaan laita nimilappua. Huono minä!
Tilkkureppu sanoi…
Onnittelut kangasvaihtarityön valmistumisesta, itsellä on vielä jonkin verran kesken, mutta enköhän ehdi saada valmiiksi.
Marle sanoi…
Kuule, minäkin sain sen vaihtarityön valmiiksi. Kyllä se skitta pitäisi jo pikkuhiljaa saada seinälle! Ala nyt heti laittamaan sitä ripustuskujaa.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Joskus vaan hommat hyytyvät ihan viime metreille. Uskon, että kitaratyö on jo nyt seinällä miehesi ihailtavana.Mielenkiinnolla seuraan kravattipeittosi edistymistä.
Hannele sanoi…
Mikset sujauttaisi ripustuskujaa mukaan reunakantin kiinnitysompeleen kanssa - säästyt yhdeltä pitkältä ompelurupeamalta, kun kujan yläreuna tulee siinä kiinnitetyksi :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.