terävää tikkausta.

Sininen ja punainen hanhi katsoivat minua niin painostaen, että oli pakko ruveta tikkaushommiin!

Sininen hanhi ei erottunut taustastaan tarpeeksi hyvin, joten tikkasin sen ympärille mustan ääriviivan, vaikka hanhipalaset on jo tikattu taustakankaaseen kiinni näkymättömällä langalla siksakaten.


Ruohonkorret ompelin samalla mustalla langalla, vapaasti tikaten. Tämä ei ole minulle tyypillistä tikkaustyyliä. Noinkohan olen tähän yhtään tyytyväinen?


Kauan mietittyäni päätin tikata taustan ”terävää muurahaisenpolkua” täyteen. Ajattelin, että terävät tikkaukset muistuttaisivat vähän ruohonkorsia nekin.


Työn taustapuolelta tikkaukset erottuvat paremmin. Huom! Taustakankaana käytin silityslaudanpäällistä, joka ei soveltunut tarkoitukseensa ollenkaan. Nyt se tuli kuitenkin hyötykäyttöön!


Ruo’oissa menin harhaan. Minulla oli koneessa vapaan konetikkauksen jalka, ja ajattelin lasketella ruokotikkaukset saman tien.

Ommelhan on kuin oikeakätisen vasemmalla (ja vahingoittuneella) kädellä piirtämä. Aivan onneton. Taidan purkaa ompeleet ja tikata tavalliset tikit tilalle.

Punaisen hanhen kappaleita en ollut tikannut näkymättömällä siksakilla, joten kiinnitin ne tässä vaiheessa. Käytin edelleen vapaata konetikkausta, mutta valitsin siksak-ompeleen. Siksakista ei koko matkalta tullut aivan tasaista, mutta kelvollista kyllä.


Hienostelin lankavalinnoissa. Tikkasin hanhen alapuolen tummemmalla ja yläpuolen vaaleammalla. Vaihdoin muutenkin lankaa aina sopivimmaksi:


Naamassakin oli siis ihan tummaa, valkoista ja vaaleanpunaista siksakkia. Taustan tikkasin samanlaisilla terävillä muurahaisenpolkutikeillä, mutta käytin vaihtuvaväristä, vaaleanpunaista tikkauslankaa.

Apulainen asialla 

Ompelutarvikekaapin ovi oli hetken avoinna. Kissan oli PAKKO tutkia kaapin sisältöä lähemmin.


”Hmmm, täällä en vielä olekaan käynyt,” se ajatteli. Nyt on käynyt – se survoi itsensä tuohon ylemmälle hyllylle, mutta ei pitänyt asemistaan, vaan poistui pian.

Kommentit

Marle sanoi…
Tuo punainen hanhi on ihana! Miksei niitä ole luonnossa?
Tosin hyvin tikattu. Minä sain vihdoinkin lapsen sängynpeiton valmiiksi ja aloitin tänään heti toisen. tällä kertaa sinisen. En vain hallitse tuota tikkausta niin kuin sinä.Ison peiton tikkaus ei ole koskaan onnistunut minulta koneella.Sattuuko sinulla olemaan ohjetta tai vihjettä? Käärin peiton koneen vierelle, mutta en saa paksua kangasta mahtumaan koneeseen.
vekki sanoi…
Onpa tosi kivat hanhijutut. Tikkaus on myös, vaikka en oikein noista tikkauksista ole perillä. Näyttää ainakin oikein kivalta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.