kaak! hanhia!

Tänään lauantaina yhdeksän Helsingin tilkkukilta Syyringin jäsentä opiskeli tilkkuystäväni Miljan johdolla tekemään valokuvasta todellista tilkkutaidetta.

Ensin piirrettiin Miljan valokuvaama hanhihahmo pergamiinipaperille, merkiten paperille noin viisi erilaista valoisuusaluetta. Paperin kääntöpuolelle vahvistettiin piirtoviivat ja niiden läpi piirrettiin liimaharsopalat. Ja vielä piirrettiin sama kuva kalvolle, kankaalle asetteluavuksi.

Eri valoisuusastepalat silitettiin sopivan värisille/tummuisille kankaille, leikattiin irti ja aseteltiin kalvokuvan avulla taustakankaalle. Aikamoista palapeliä, kun itse piti palatkin leikata! Tein ennakkoluulottomasti punasävyisen hanhen heti alkuun:


Seuraavaksi tein sinisävyisen hanhen:


Sinisestä piti tulla peilikuva, mutta erehdyin logiikassani, ja tästä tuli samaan suuntaan kulkeva kuin punainenkin. Kurssin puitteissa en ehtinyt enempää, mutta heti kotona piti vielä tehdä erilainen hanhi. Tässä luonnonmukainen esikuva:


Ja tässä kuvan mukaan tekemäni, tällä kertaa vihreäsävyinen hanhi:


Kaikista kolmesta hanhesta puuttuu tietysti vielä korostustikkaukset (ihan kuin sellaisia osaisin tehdä, hah hah). Teen näistä kolme erillistä, pientä seinävaatetta, koko 35cm x 45cm. Ja ehkä teen vielä yhden hanhen! Otin jo esiin oranssihtavia kankaita sitä varten.

Jotain valmiiksi?

Kovasti työstän Maikin tilkkujen ”Jotain valmiiksi joka kuukausi -hössötys” –urakkani huhtikuun tavoitetta eli kukkaneliöihin perustuvaa seinävaatetta. Olen saanut neliötikkaukset JA mutkittelevat tikkaukset valmiiksi ja kaikki langanpäät päätellyiksi.


Suunnittelin aikaisemmin, että tikkaisin ääriviivat tähtimäisten palojen ympärille, joten kai lähden niitä toteuttamaan seuraavaksi.

Olen myös tikannut uudet laukkukappaleet eli appelsiini- ja päärynäpuukankaiden ympärille kehimäni tilkkutyöt. Kappaleet voi seuraavaksi tasoittaa omaan kokoonsa ja leikata muut tarvittavat laukkukappaleet. Jäännöspaloista kokoamani tilkkulaukkukappaleet on osittain tikattu. Hyvää edistystä siis tilkkutyö- ja tilkkulaukkurintamalla!

Kommentit

Lea P sanoi…
Oletpa ollut ahkera tuon hanhen kanssa, minullakin on suunnitelmissa tehdä niitä lisää ja myös muun värisinä kuin alkuperäinen.
Prusiluska sanoi…
Aivan valtavan hieno!
Kvilttaaja sanoi…
Aivan mahtava tuo illalla tekemäsi hanhi. Kankaiden käytössä todella tyylillesi uskollista rohkeutta. Oli ihanaa lukea aamulla sun ja Lean bloggaukset kurssista. Ne ovat paras kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.