jouluinen pannulappu.

Puna-valkoinen taiteltu tähteni näytti jotenkin niin houkuttelevan jouluiselta, että päätin valmistaa siitä pannulapun joulukeittiöön.

Tein kanttinauhan itse, pilkullisesta puna-valkoisesta kankaasta. Leikkasin 3cm leveää vinokaitaletta ja ompelin kaitaleen tikkauspaininjalan etäisyydeltä reunasta, jolloin kantista tuli kapeampi.


On minulla varsinainenkin ”valmis pannulappu” –kuva, mutta tässä on paljon hauskempi asetelma:


Tytär ystävällisesti sai sekä pannulapun että kissan poseeraamaan.

Lootuskukan värinen taiteltu tähti on valmis käytettäväksi vaikka tyynynpäälliseen. Tässä kukka/tähti odottaa vielä, että täydentäisin sen neliön muotoiseksi.


Aiempi tilkkutyö

Kävin ystäväni luona lounaalla ja havaitsin nojatuolissa jouluisen tyynynpäällisen, jonka olin unohtanut tehneeni. Erityisesti tyynyn kohokohtana oleva paper-piecing-tekniikalla toteutettu joulukuusi näytti muutaman vuoden unohduksen jälkeen hauskalta ja sellaiselta, että voisin tehdä toisenkin:


Kuviossa on mitättömän pieniä kangaskolmioita, joihin voisin käyttää jäännöstilkkujani ilman, että tilkkuvarastoni yhtään näyttäisi vajuvan. Minullehan on ominaista, että teen pienistä palasista, vaikka kaapit ovat täynnä isohkojakin paloja.

Ihana kukka!

Helsingin tilkkukilta Syyringillä oli tiistaina 13.12. pikkujoulut, ja ihanat olivatkin. Sain kiltalaisilta jouluruusun kiitokseksi kuluneesta syyskaudesta.


Tässä ruusu esittäytyy minulla jo olleen hileillä koristellun muratin vieressä. Näiden takana on peili, jonka ympärille olen virittänyt jouluvalot. Asetelma on oikeassa elämässä paljon tunnelmallisempi.

Tänään on paitsi viimeistelty pannulappua, myös paketoitu joululahjoja. Kissa on auttanut.

Kommentit

marjoriitta sanoi…
KIITOS! Kyllä kannatti arpajaispalkintoa odottaa...sain aivan ihanan pussukan ja kauniit kynttilät. Mieheni sanoja lainatakseni "yksin kertaisen tyylikäs, ihan sinun näköisesi" Tykkäsinkovasti "Jakojäännöksestä" se todella oli kuin tilauksesta minulle tehty, eikä lainkaan mikään jäännöserä. Tuhannet kiitokset Sinulle ja rauhaisaa joulunaika.
Poppy sanoi…
Taitellut tähdet ovat huikean kauniita! Tekniikka näyttää haastavalta ja keskittymistä vaativalta..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.