arvonnan voittaja!

Onneksi olkoon! Blogiarvonnan voitti Eija, joka toivoi ohjetta kansion päällystämiseksi tilkkutyötekniikalla. Hän toivottaisi tervetulleeksi myös käsityöpussin teko-ohjeen (esimerkiksi pyöreä säilytyspussukka neuletyölle).

Arvonta oli täydellisen puolueeton ja tunteeton: käytin Internetin satunnaislukugeneraattoria random.org. Sitä ennen olin tietysti numeroinut kaikki kommentit. Tällä kertaa numero 13 oli onnekas! 13:ntena kommentoinut Eija saa palkinnoksi ensimmäisen sukupolven pussukan:


Tein näitä kymmenittäin muutama vuosi sitten. Tämän pussukan jätin itselleni, koska siinä on minulle rakasta boordikangasta, josta pidin jo ihan pienenä. Minulla ei kuitenkaan ole näköjään tälle käyttöä, joten se saa uuden omistajan. (Minulla on boordikangasta vielä jäljellä, joten voin ikävän yllättäessä tehdä itselleni toisen boordipussukan.) Toivottavasti voitto on mieleinen!

Koska tänään on Miehen syntymäpäivä, arvoin toisenkin voittajan! Onnea, Marjoriitta! Hän kaipailee tietsikkalaukun ohjetta.

Bonuspalkinnoksi ajattelin jouluista simppeliä lahjapussia, jollaisen mallia olin kehittämässä. Mielessäni väikkyi lähinnä paperipussin kangasversio, jossa olisi pohjavekki ja pussin päälle taittuva läppä/reuna.

Kokeiluni ei ihan onnistunut. Tätä kummallisen muotoista tekelettä en kyllä voi antaa palkinnoksi kenellekään – pikemminkin rangaistukseksi!


Minun on turha selittää itselleni, että pussissa on etäisen japanilainen tuntu. Ei ole. Tämä on tökerö. Toinen voittaja saa siis vielä tuokion jännittää, mitä hän lopulta saa.

Kiitos kaikille osallistuneille! Te olitte tosi kivoja, kun ilmoittauduitte mukaan, vaikken osannut etukäteen kertoa, mitä palkintona on. Teidän kommenteistanne sain myös paljon ideoita, joita näette postauksissani myöhemmin. Hyvin pinnallinen ja pikainen analyysi paljasti seuraavien tarpeitten olevan päällimmäisenä mielissänne:

- Lompakko. Tätä toivottiin neljässä kommentissa.

- Kenkäpussi tai –laukku. Samaten neljässä kommentissa toivottu.

- Puikkojen säilytysratkaisu. Tällaistakin kaipaili neljä kommentoijaa. Erinomainen idea, mutta toive on minulle vaikea, sillä en neulo lainkaan! Kotonani ei siis ole säilytysratkaisua kaipaavia puikkoja enkä pysty arvioimaan, millainen säilytysjuttu olisi käyttäjälle kätevä. Sanon siis heti, että todennäköisemmin aloitan kahdesta muusta suositusta toiveesta.

Onnistuneempia ompeluksia

Olin niin järkyttynyt pussikokeilun epäonnistumisesta, että hylkäsin joulukankaat ja tartuin sellaisiin tilkkuihin, joista tiesin saavani kivan näköistä pintaa nopeasti valmiiksi. Tarvitsin onnistumista, jotta toipuisin pussihirvityksestä.

Otin kaksi jäännös- ja muista tilkuista kokoamaani riviä, yhdistin pellavakankaaseen, varmistin, että sopiva vetoketju löytyy ja tikkasin sitten loivasti aaltoilevaa:


Tilkkupinta oli aika leveä ja vetoketju oli vähän lyhyt, joten lisäsin ketjun päihin kangaspalat. Tällaista näkee blogosfäärissä tehtävän, mutta itse en ole kokeillut mittavammin.


Pellavakangasta jäi vähän, ja yhdistin sen pariin muuhun jäännöspalatilkkuun:


Vetoketju on noin 14cm pitkä ja taaskin euron löytönipusta peräisin.


Tummemmassa tilkussa on kullan kimallusta, ja tikkasin tilkkupinnan siltä kohdalta kullanvärisellä langalla. No ei näy kuvassa tietenkään.

Tänään saatua

Posti toi neljä erilaista pallo-/pilkkukangasta. Tilasin PeeKaan nettikaupasta.



Näitä tarvitaan ainakin uusiin elegantteihin lasinalusiin reunakaitaleiksi. Tosi kivat kankaat, näistä tulee muutakin!

Kommentit

Kajsa sanoi…
Heips, tein parisen vuotta sitten neulepuikkopussin, josta löytyy kuvia nukkuvasta blogistani: http://terveisetkotiin.blogspot.com/2009/10/hengissa-ollaan-im-alive.html

ja täältä löytyy erilainen ja jopa pientä ohjeistusta: http://villilanka.vuodatus.net/blog/592324/muovipussi-tyottomana/
Eija sanoi…
Hei. Ihanaa kerrankin arpaonni suosi minuakin ;D
sp. osoitteeni on,
eija_s4@luukku.com
Pussukka on oikein kaunis.
Anonyymi sanoi…
kàyn usein ihailemasa kauniita pussukoita, uusia ideoita paljon ompelua harrastavallekin. Saisiko ehdottaa jàlkikàteen kangasrasiaa, pidàn niistà, uusi malli olisi mukava. mukavia ompeluhetkià.Raita
marjoriitta sanoi…
olipa mukava yllätys, palkinnon saanti on aina iloinen asia. Jaksan kyllä odotella, sehän kasvattaa vain luonnetta. KIITOS!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.