tein tilkkurivejä vauvanpeittoon.

Tilkkublokeista tehty osuus pinkki-vihreässä vauvanpeitossa on nyt valmiina, kaitaleet ommeltuina ja kaikki. Peite ei vain vielä ole haasteessa säädetyn kokoinen! Siis kehittämään jatkopaloja peittoon. Yläreunaan ompelin vaaleammista kankaista tilkkuruuturivin:


Alareunassa on peiton tummemmista kankaista ommeltu tilkkuruuturivi:


Tilkut ovat 5cm x 5cm kokoisia ja leikkasin ne valmiista 5cm leveistä kaitaleista, jotka jäivät peiton blokkeja ommellessani yli.

Seuraavaksi leikkaan lisää paloja ja kokoan pidemmät rivit (tai jonot) peiton kumpaankin reunaan. Alareunassa on tummempia paloja ja palat vaalenevat yläreunaa kohti.

Toistaiseksi peitto näyttää suunnilleen tältä:

Nalle Puh –ristipistotyö

En pysty koko ajan tilkkuilemaan, vaikka ehtisinkin. Välillä ompeleminen kyllästyttää tai jalat väsyvät kyykistellessäni lattialla leikkurin ääressä. Ja joskus on pakko vähän toisella korvalla seurata vaikka televisiouutisia. Silloin otan esiin Nalle Puh –ristipistotyöni, joka on koko ajan saatavilla olohuoneen nojatuolin vieressä.

Tämä on ehdottomasti kaikista tekemistäni töistä haastavin ja vaikein!

Ensiksikin, ristipistomalli vaati jatkuvaa tarkkuutta. Esimerkiksi vesialuetta pistellessäni jouduin laskemaan koko ajan, ja silti epäilen tehneeni joitain virheitä. Värit olivat hyvin lähellä toisiaan: vaikka ne oli helpohko erottaa toisistaan vyyhdeissä, valmiina pistoina ne saattoivat (huonossa valossa) olla melkein mahdottomat erottaa.

Toiseksi, malli oli/on eri hieno ja näyttävän kolmiulotteinen, ja sen takia yksittäiset pistoalueet olivat yleensä hyvin pienet. Koko ajan jouduin aloittamaan ja päättelemään ja vaihtamaan lankoja.

Lopuksi: luulin, että ristipistot valmistettuani pääsisin vähän helpommalla. Mutta ei! Tämä on ensimmäinen työ, missä etupistoilla tehtävät korostusviivat voivat kulkea mistä tahansa kankaalla. (Yleensä viivat on piirretty reiästä toiseen.) Täytyy olla aika fakiiri, että pysyy piirroskartan mukana ja pistelee viivat oikeisiin kohtiin.


Hieno tästä varmaan tulee, mutta huh huh, on vaatinut työrupeaman poikineen! En suosittele mallia vasta-alkajille (tai kärsimättömille/huolettomille tekijöille).

Rentoudu silityslaudan avulla (?)

Kissa näyttää mallia, miten:


Kommentit

tarjah sanoi…
Tarttis varmaan ottaa mallia silityslautamannekiinistasi, sen verran hengästytti jo pelkkä lukeminen...
mauno sanoi…
Kaunis ristipistotyö ja vaatii sen jälkeen kyll arvoisensa rentoutumisen, kissan asento on ristipistoilijalle sopiva mutta suosittelen toista rentoutumispaikka!!!
Meidän Hannu-kisu se juuri tuli aamupisulta ja nyt pesee tuossa turkkiaan. On raukka niin läskissä kunnossa että joutuu puhisemaan tuon tuostakin. Täytyy sanoa pojille ettei nyt jokainen vuorollaan sille pistä kahta pussillissa kissanruokaa kerralla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.