terveisiä tilkkupäiviltä!

Päivät Tampereella olivat tosi kivat! Tilkkutöitä oli esillä vaikka kuinka paljon – isojakin töitä, joita yleensä näkee ehkä yhden kerrallaan (paitsi omassa näyttelyssämme). Myyntipöydät notkuivat ihania houkutuksia, joista osaa ei tietenkään voinut ohittaa. Iltajuhlassa oli kivaa, ja illallinen oli herkullinen.

Ainoastaan kaksi asiaa olivat vähemmän myönteisiä. Lauantain lounas oli yhdentekevä (voin sanoa ruuasta vain sen hyvän asian, ettei se ollut sentään pahaa), ja ompelukoneen ja ison matkalaukun kanssa kulkeminen yhtaikaa oli hankalaa.

Mainitsemastani kurssista lisää

Peggy Danskan pitämä kurssi "Convergence Quilt Ricky Timsin menetelmällä" oli kiinnostava ja havainnollinen, ja ennätin jopa ommella konvergenssipalani kokoon kurssin puitteissa.

Piti raportoimani kurssista hiukan tarkemmin, mutta uppouduin työhön monen vaiheen ajaksi, ennen kuin muistin ottaa yhtään kuvaa. Tässä olen leikannut 50cm x 50cm palat pienemmiksi, kokoon 40cm x 40cm (jotta niiden edelleen leikkely rajallisen kokoisella leikkuualustalla olisi helpompaa/mahdollista), ommellut kaksi palaa yhteen, leikannut kummankin osan kaitaleiksi ja järjestellyt kaitaleet huolellisesti uudelleen. Aika monta työvaihetta jo takana siis:


Tässä ompelen kaitaleita ensimmäisen kerran pareittain yhteen.


Kaikki kaitaleet on yhdistetty. Kuva ennen silittämisen.


Tämän vaiheen jälkeen puolikkaat erotettiin kahdeksi eri palaksi ja leikattiin kumpikin puoli uudelleen samanlaisiksi kaitaleiksi kuin edellisellä kerralla, mutta kohtisuoraan. Jonka jälkeen kaitaleet järjesteltiin huolellisesti uudelleen ja ommeltiin pinnaksi. Siis tällaiseksi pinnaksi:


Lopputulos on mielestäni ihan ookoo. Ainakaan kankaat eivät ole keskenään liian samanlaisia. Käyttämäni yksivärinen ruskea kangas tulee tässä ehkä hiukan liikaa esiin, mutta asian saanee korjatuksi sopivalla tikkauksella.
Harkitsen myös, applikoisinko jonnekin lisäkukkasia.

Bongasin yleisön joukosta oman kassini

Kiltaystäväni Inari omistaa yhden tekemäni kassin, ja hän oli ihqusti ottanut juuri sen mukaan Tilkkupäiville. Otin hänestä kuvan todisteeksi. Tyypilliseen lyhytnäköiseen ja –jännitteiseen tapaani otin hänestä tasan yhden kuvan, joka tietenkään ei sitten ollut terävä.


En huomannut epäterävyyttä, kun tihrustin kuvaa kännykän pienellä ruudulla. Siinä se meni ihan täydestä. Pahoitteluni kuvan huonosta laadusta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.